Včeraj, 13. 3. 2024, smo se kulturno udejstvovali. Z avtobusom smo se odpeljali v našo prestolnico in si v Cankarjevem domu ogledali simfonično matinejo Ljudske teme v slovenski simfonični glasbi, ki ga je organizirala Glasbena mladina Slovenije, nato pa smo s pomočjo načrta in nalog raziskovali Ljubljano.

Cankarjev dom nas je navdušil s svojo veličino in osupljivim pogledom na oder z balkona. Simfonični orkester Slovenske filharmonije nas je popeljal v svet ljudske glasbe, imeli pa smo poseben privilegij, da sta se nam v živo predstavila slovenska skladatelja Aldo Kumar in Jani Golob, katerih skladbe je izvajal orkester. Program je povezovala moderatorka Klara Kastelec, ki nam je približala poslušana dela. Na trstenke so nam Polko za debelo repo zaigrali godci, imenovani Kurja koža.

Lepo vreme nas je spremljalo že po poti iz Kamnika ter nas pošteno grelo tudi med raziskovanjem Ljubljane, ki se je odvijalo med Cankarjevim domom in Lutkovnim gledališčem. Samostojno smo odkrivali pot in reševali naloge. Če česa nismo vedeli, smo prijazno povprašali mimoidoče.

Vse lepo hitro mine in kmalu smo bili že nazaj v Kamniku. Polni novih vtisov smo pohiteli popoldanskim aktivnostim naproti.

četrtošolci in petošolci z učitelji

 

Oznake: ,