Z velikim veseljem vas ponovno vabimo na že peto ponovitev teka in pohoda za dobri namen. Občina Kamnik ob tej priložnosti v uporabo predala obnovljeno sprehajalno pot ob Kamniški Bistrici, ki je bila v poplavah uničena.

V četrtek, 5. 10. 2023, ob 17. uri (pridete vsaj 15 minut prej, da se dobro ogrejemo) vas vabimo, da se skupaj podamo na 1600 metrov dolgo progo, ki nas bo vodila s ceste ob mostu pri športnem parku Virtus (nasproti nakupovalnega centra Supernova) po obnovljeni sprehajalni poti ob Kamniški Bistrici in nas pripeljala do travnika pri Kinološkem društvu Duplica. Progo lahko pretečete, prehodite, pridete sami, še bolje pa v družbi družine, prijateljev, znancev.

Sprehajalna pot ob reki je bila v letošnjih poplavah uničena, Občina Kamnik pa bo poskrbela, da jo bomo spet lahko varno uporabljali. Ob tej priložnosti jo bodo ponovno predali v uporabo.

Prireditev je netekmovalega značaja, časov ne bomo merili. Zmagovalci bomo vsi, ki pridemo, hkrati pa je to lepa priložnost za spodbujanje otrok in staršev k gibanju in športnemu preživljanju prostega časa, kar nam v današnjem času še kako manjka.

Kot doslej ima prireditev dobrodelno noto, saj s simbolno startnino, ki jo lahko poravnate pred začetkom teka tudi vi prispevate v Šolski sklad, prostovoljni prispevki zbrani na tem dogodku se porabijo za nakup nadstandardnih učnih pripomočkov, ki jih kasneje lahko uporabljajo učenci pri učnem procesu in s tem obogatimo pouk, sredstva Šolskega sklada pa so namenjena tudi učencem iz socialno šibkejših družin, ki jim tako lahko omogočimo sodelovanje na vsebinah, pri katerih je sicer potrebna finančna udeležba staršev.

Čaka nas bogat spremljevalni program: ogreli se bomo s Plesno šolo Miki, v cilj pritečemo v ritmih Mestne godbe Kamnik, tam nas s svojim nastopom čakajo ritmične gimnastičarke Tjaše Šeme, pozdravijo nas predstavniki Občine Kamnik in ravnatelj naše šole. Seveda se boste v cilju lahko okrepčali s zdravimi prigrizki, prav vsakega udeleženca pa čakajo kvalitetne športne – tekaške nogavice priznanega svetovnega proizvajalca.

Vas z veseljem vabimo in pričakujemo na 5. dobrodelnem teku in pohodu OŠ Marije Vere 2023.