V ponedeljek, 8. 4. 2024, je v naši šolski knjižnici potekala otvoritev razstave o Rudolfu Maistru, ki jo je pripravila Zveza društev general Maister.

Letos je leto Rudolfa Maistra, zato je Zveza društev general Maister pripravila razstavo o njem, ki kroži po slovenskih krajih. Letos bo obiskala kar 80 šol, trenutno pa domuje ravno na naši šoli.

Ob tej priložnosti je na naši šoli potekal kratek kulturni program, ki sta ga povezovali osmošolki Katarina Krajnc in Katarina Žagar, na ljudske inštrumente pa so pod mentorstvom Alenke Markus Rezar zaigrali naši ljudski godci.

Goste sta nagovorila najprej ravnatelj Damjan Snoj, nato pa še gospod Jože Berlec, predstavnik Društva general Maister Kamnik, ki je podrobno predstavil samo razstavo.

Tudi mi v šoli vsako leto namenimo nekaj besed Rudolfu Maistru, saj smo ponosni, da se je rodil ravno v Kamniku, sedaj pa imamo priložnost, da ga spoznamo še bolj natančno oz. izvejo še kaj o njegovem zasebnem življenju. Na plakatih, ki so razstavljeni na hodniku pred knjižnico, najdemo tudi podatke o njegovem zasebnem življenju. Učencem, ki so se z učitelji udeležili razstave in ga sicer poznajo po dejanjih, ki so bila pomembna za Slovenijo, pa se je še posebej zanimivo zdelo to, da je bila tudi njegova žena zelo narodno zavedna, da je imel dva sinova in da so se od njega, ko je umrl, prišle poslovit take množice ljudi. Rudolf Maister je bil res velik človek.