Navodila za dostop do omrežja Eduroam (kliknite za dostop)

Kaj je Eduroam?

Eduroam je mednarodna roaming storitev za uporabnike v raziskovalni dejavnosti in izobraževanju. Storitev omogoča uporabniku varen in preprost dostop do brezžičnega omrežja matične ustanove in gostovanje v Eduroam omrežju v drugih ustanovah. Po začetni nastavitvi se uporabnikova naprava samodejno poveže v brezžično omrežje domače ali katere koli druge organizacije, na kateri deluje sistem Eduroam.

Mednarodni projekt Eduroam so zasnovala evropska raziskovalna omrežja. Uporabniki lahko gostujejo v več kot 150 ustanovah v Sloveniji, v skupnost Eduroam pa so vključene tudi ustanove v vseh državah EU, Islandiji, Turčiji, Avstraliji in nekaterih azijskih državah.

Tehnološke rešitve, oprema in način delovanja članicam skupnosti in uporabnikom zagotavljajo visoko stopnjo varnosti. Članice imajo omogočen pregled nad delovanjem omrežja, uporabnikom pa je varnost zagotovljena z onemogočanjem prisluškovanja in lažnega predstavljanja. Skupnost Eduroam v celoti upošteva vso slovensko in evropsko zakonodajo glede varovanja osebnih podatkov in tudi priporočila urada Informacijskega pooblaščenca.

Več si lahko preberete na www.eduroam.si.

Kontaktna oseba za Eduroam na šoli: Jure Kirn