Na našo šolo prihajata dva terapevtska para (pod okriljem Slovenskega društva za terapijo s pomočjo psov »Tačke pomagačke«). Mešanka Rozi s Katarino Kesič Dimic (našo specialno pedagoginjo) in gladkodlaki prinašalec Lord z Matjažem Reisnerjem (naš učitelj geografije). 

Rozi in Lord sodelujeta pri urah DSP, pri pouku, imata svojo pasjo bralno značko in spodbujata otroke v okviru Društva 8 tačk.

S pomočjo terapevtskega psa otroci dobivajo dodatne spodbude pri razvijanju komunikacijskih zmožnosti in so učinkovitejši v socialni interakciji. V družbi psa so bolj motivirani za branje in izvajanje nalog, pri katerih se počutijo šibkejše. Preko spoznavanja kužka razvijajo mnoge veščine (senzibilizacija, vztrajnost, empatija) in preko dotikov (božanje, česanje, sprehodi, igra z žogo) terapevtsko vplivamo na počutje in čustveni razvoj učencev.

V Društvu 8 tačk učenci z Rozi in Lordom hodijo na sprehode v gozd, se učijo pravilnega pristopanja k psom, spoznavajo pasje vedenje, se priučijo skrbeti za psa in se sprostijo po pouku. Na Pasji bralni znački pa Rozi in Lordu predstavijo knjigo, ki so jo prebrali.

Vključeni smo v Mrežo Šolski pes.