Španske učence sta v ponedeljek v šolski knjižnici sprejela ravnatelj, g. Damjan Snoj, in koordinatorica Erasmus+, ga. Kristina Ločniškar. Po kratkem ogledu šole smo se z vlakom odpravili do Kamnika. Sprehodili smo se do Keršmančevega parka, nato pa smo pot nadaljevali po starem mestnem jedru. Ob 11. uri so nas prijazno sprejeli na GSŠRM Kamnik, kjer so nam dijaki in dijakinje prikazali utrip srednje šole.

Popoldne smo preživeli v Arboretumu Volčji Potok. Uživali smo med cvetočimi tulipani in se naužili še zadnjih sončnih žarkov.

Torek pa je bil bolj šolsko naravnan 🙂 Španski učenci so se s svojimi slovenskimi gostitelji udeležili pouka. Najprej so z učiteljico ga. Polono Mežnar opravili prostovoljsko aktivnost – čistilno akcijo. Nato je sledil klasičen pouk v učilnicah.

Po pouku je sledil še ogled naše prestolnice. Ogledali smo si glavne znamenitosti najlepšega mesta; od Tromostovja in Prešernovega trga do Mestne hiše in Robbovega vodnjaka. Kljub vsem lepotam Ljubljane, pa je bil glavna atrakcija današnjega dne SNEG! Nekateri španski učenci so ga namreč videli prvič.

Katarina Podgoršek