soboto, 18. 5., je v Šmarci potekal celodnevni dobrodelni dogodek Z roko v roki, katerega izkupiček bo šel letošnji 10. akciji Radia 1 DEŽELAK JUNAK 2024, s pomočjo katere gre veliko otrok iz socialno ogroženih družin na morje. Dogodek je ponovno organiziral gospod Simon Zorman iz Šmarce.

Dogajanje se je začelo ob 10.30, ko so prireditev s predstavo Muca Copatarica otvorili igralci iz gledališke skupine Korakci iz Centra Gustava Šiliha Maribor, za njimi je zunaj pred Kulturnim domom Šmarca nastopila naša Otroška folklorna skupina Verine zvezdice. Zaplesali smo koreografijo Povodni mož, s katero smo letos na regijskem srečanju dosegli srebrno priznanje, in koreografijo Ovčke so nam ušle. Po nastopih je bila na voljo delavnica poslikave obraza, slastne palačinke in različne ustvarjalne delavnice za otroke in mladino. 

Od 14. ure dalje so se obiskovalci lahko družili s člani Krščanskega bratstva bolnikov in invalidov Slovenije in z njimi tudi zapeli, vrhunec dogajanja pa je bil ob 20. uri z rock koncertom skupin The Eccentrics in Röksiti, kjer se je za dobra dela, ki jih Simon Zorman letos namenja Deželaku Junaku, zahvalil tudi župan Matej Slapar.

K akciji dobrodelne sobote Z roko v roki se je pridružil tudi Peter Uršič, ki je nagovarjal pohodnike in prijatelje Sv. Primoža nad Kamnikom, ki so darovali  v škatlo s prostovoljnimi prispevki. Končni znesek zbranih sredstev bo gospod Simon Zorman predal Mihi Deželaku 1. junija 2024, ko se bo po četrtem dnevu akcije ustavil v Kamniku na Glavnem trgu.

Več fotografij najdete v spodnji galeriji: